Madarászturizmus Túrkevén 

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület működési területén madármegfigyelő és természetismereti kirándulásokat szervez a hazai és külföldi érdeklődőknek egyaránt.
A kirándulások során lehetőség nyílik olyan madárfajok
megfigyelésére amelyek számos nemzetközi egyezménnyel védettek, és hazánkban is fokozott védelmet élveznek. Megfigyelhető kanalasgém, kiskócsag, fekete gólya, cigányréce, hamvas rétihéja, kék vércse, kerecsensólyom, parlagi sas, réti sas, réti fülesbagoly, székicsér, túzok, ugartyúk, szalakóta és sok más faj, naptári időszaktól függően.
A kirándulások csak szakvezetővel vehetőek igénybe, kerékpáros, lovaskocsis, kenus, illetve hoszszabb túrák esetén motorcsónakos és esetleg gépkocsival történő utazással.
A túrák alatt a látogató megismerkedhet a célterület természeti- és kultúrtörténeti értékeivel és a főbb tájfejlődési folyamatokkal.
A szolgáltatás igénybevételével a Nimfea Természetvédelmi Egyesület élőhely- és fajvédelmi programjait támogatja a látogató. A célterületek elsősorban a Nagykunság, Nagy-Sárrét pusztái, erdei és vizes élőhelyei.
Fotósok számára leskunyhós fotózási lehetőség kínálkozik az egyesület leshelyein, elsősorban vizes élőhelyeken, téli időszakban ragadozó madarak számára kialakított etetőhelyen.