Szolgáltatók 

   Túrkevei gyógy- és élményfürdő 
A város kiemelkedő kincse a gyógyvíz és az arra épült gyógyfürdő, ahol korszerű körülmények között folyik a gyógyászati szolgáltatás.  A gyógyvíz kiválóan alkalmas idült reumatikus, ízületi, bőr- és nőgyógyászati betegségek gyógyítására, műtétek utáni rehabilitációra egyaránt.

   Fekete István Oktatóközpont (Városkert) 
A Túrkevét és a tájat valóban megismerni szándékozók számára megkerülhetetlen az oktatóközpont felkeresése. Az idelátogató itt bővebb tájékoztatást kaphat városunk múltjáról, természeti értékeiről, és számos szolgáltatásból válogathat ízlésének és érdeklődésének megfelelően.

   Vízitúra-lehetőség, horgászturizmus
A vízitúrát kedvelők számára ideális lehetőséget kínál egy kirándulás a Hortobágy-Berettyón. Kanyarokban rendkívül gazdag, vízinövényekkel benőtt lapos partok szegélyezik, melyeket nem követ az árvízvédelmi töltések vonala.

   Erdei iskola szolgáltatás Túrkevén
Erdei iskolai szolgáltatásunk 2004 szeptemberétől indult be. Változatos programmal, programcsomagokkal és választható modulokkal várjuk az iskolák jelentkezését. Három teljes, egyhetes erdei iskolai programcsomagunk van, melyet folyamatosan, évről-évre bővítünk szolgáltatásokkal, programlehetőségekkel.

  Konferenciaturizmus Túrkevén
A túrkevei Fekete István Oktatóközpont nyugodt, csendes környezetben,
a túrkevei Véderdőben fekszik, előadó- és galériateremmel, felső szintjén irodahelyiségekkel, a város központjától mintegy 10 percre. A központ 70 főt befogadó, projektorral, diavetítővel, videóval és írásvetítővel felszerelt, korlátlan internet-hozzáféréssel ellátott előadóterme és galériaterme, illetve elkülöníthető felső irodaszintje ideális akár több, párhuzamos szekció és előadás, munkacsoport-megbeszélés és szeminárium tartására.

   Madarászturizmus Túrkevén
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület működési területén madármegfigyelő és természetismereti kirándulásokat szervez a hazai és külföldi érdeklődőknek egyaránt. A kirándulások során lehetőség nyílik olyan madárfajok megfigyelésére amelyek számos nemzetközi egyezménnyel védettek, és hazánkban is fokozott védelmet élveznek.

  Ökotúrák Túrkeve környékén 
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület szakemberei sokféle kirándulási
lehetőséget kínálnak Túrkeve szűkebb és tágabb környezetében,
amelyeken számos természeti látnivalót és kultúrtörténeti értéket tekinthetünk meg.

   Lovas túrák, lovaglásoktatás 
Minden lóbarátnak érdemes felkeresni a Városkertet, ahol nem csupán a lovak varázslatos világához kerülhet közelebb, hanem megismerkedhet
más magyar, tájhonos háziállattal is, mint például a rackajuhokkal.

Várjuk azoknak a szolgáltatóknak a jelentkezését, akik szeretnének helyet kapni honlapunkon!  Cím:  info 'kukac' nimfea.hu