Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatásaTagszervezeteink bemutatásaProgramjaink ismertetéseProgramjaink ismertetéseTámogatóinkElérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra

Zöld Híradó

 

 

    Hosszú az út addig, amíg egy egyesület elérkezik ahhoz a ponthoz, amikor már fenntarthat egy lapot. Mi mindig nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelmi ismeretterjesztésre és tudatformálásra. Ebből következik, hogy mikor elsőként felvetődött egy kiadvány gondolata, akkor rögtön belevettünk környezetvédelmi témákat is. Az első számnak a Zöld Híradóból a vártnál lényegesen nagyobb sikere lett itt regionális szinten. 2000 példányban jelent meg, és már az első héten több mint felét széthordták a gyerekek. A visszhangja is pozitív volt. A konkrét cél a megvalósításban: tudat- és szemléletformálás. Erre a célra e kiadvány a legjobb eszköz, hiszen bárki könnyen hozzáfér.
   
A lap rövid "történelme": az első szám a REC támogatásával jelent meg 1996-ban, míg a következő négy szám az Ökotárs Alapítvány kizárólagos támogatásával készült. 1997-98-ban a KKA közcélú "h" keretből nyertünk támogatást a lap kiadására. 1999-ben a KAC közcélú "h" keret segítségével két lapszám jelent meg, majd a támogatás lefolyását követően az Ökotárs Alapítvány finanszírozott meg egy számot, majd 2000-ben két szám jelent meg. 2001 tavaszán ugyanezen pályázati keret biztosította a kiadást három lapszámra azóta sajnos ismét szünetel a lap kiadása. Ahhoz sajnos sem önerőnk, sem támogatásunk nincs, hogy önerőből kiadjuk a lapot.
   

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és tagszervezeteinek folyóiratának,
a ZÖLD HÍRADÓ -nak a számai megrendelhetőek a geza'kukac'nimfea.hu
emailcímen,
vagy a központi irodánkban:
(5420 Túrkeve Erdőszél u. 1. Tel:56/361-505; 554-309 Fax:56/361-505).

 

A Zöld híradó 2005. ill. 2006. évben megjelent számai letölthetőek itt

 

Egyesületünk kiadványai megrendelhetők itt: Megrendelés
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -
Vissza a Kiadványaink oldalra