Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Tanácsadó iroda


   A társadalom, gazdaság és tudományok területén jelentkező újabb és újabb eredmények szükségessé teszik a környezeti szemléletformálás, tájékoztatás folyamatos fejlesztését. A túlnépesedés, szűkülő élettér, a technológia fejlődése és az ezzel szemben egyenes arányban jelentkező bioszféra rohamos pusztulása világossá tették, hogy az emberiség önpusztításának csakis a helyes szemlélet kialakulása vethet gátat, amiről tájékoztatni kell a társadalmat. Ennek érdekében számos szabályozás és koncepció került kidolgozásra (zöld mozgalmak ilyen jellegű tevékenysége, Riói Csúcs, Római Klub stb.) melyek jelzik egy új világkép kidolgozásának az előkészületeit. Viszont a szükségszerűség egyre inkább követeli a társadalmi szervezetek és állami célkitűzések együttműködését.
A környezet és természetvédelem közügy - mindenki feladata, kötelessége. Az emberiség elsődleges faladata a jelenben és a jövőben egyaránt az, hogy a Földet átadhassuk jogos tulajdonosainak: az utódainknak. A világbéke megteremtése mellett a legfontosabb tennivalónk az, hogy végre megértessük széles társadalmi rétegekkel, hogy a Föld nevű bolygó ökológiai tényezői az ember tevékenységével változhatnak, a mai élet szempontjából romolhatnak s amellett, hogy sérülhet a Föld, az elsődleges veszélyeztetettetek mi, emberek vagyunk, hiszen bolygónk más az általunk előidézetteknél sokkal nagyobb csapásokat is átvészelt. Csakis a tudatos és jól felkészült tájékoztatással érhetőek el eredmények, és be kell látnunk, hogy még hosszú ideig ez lesz az a feladat, amelyre sok-sok pénzt kell fordítanunk.

   Biztos, hogy eme tájékoztatásai, tanácsadási feladatok megoldása a korábbinál még nagyobb pénzügyi eszközöket fognak igényelni és sajnos nincs kellő számú szakirányú végzettségű szakember sem, kik ezt felvállalhatnák. Éppen ezért a valamilyen formában működő irodákat kell fenntartani, megőrizni és tovább ösztönözni tevékenységük fenntartását.

A Környezet Tanácsadó Irodák Hálózata (www.kothalo.hu) azaz a KÖTHÁLÓ 1997 óta tömöríti egybe azokat a zöld, és környezetvédelmi szervezeteket, akik munkájuk révén napi kapcsolatban vannak a lakossággal, tanácsokat, problémákat oldanak meg. A Tanácsadó irodák országosan, minden megyére kiterjedően végzik munkájukat, melyhez a Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2004-ben csatlakozott.

Az Egyesület főként Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékben látja el a tevékenységét, de országos szinten is bekapcsolódik olyan problémás ügyekbe, melyek megoldásához szakmai segítség szükséges.

Témák:

  • Környezetvédelem
  • Természetvédelem
  • Sérült madarak
  • Fogyasztóvédelem
  • Állatvédelem
  • Hulladékgazdálkodás, komposztálás, szelektív gyűjtés
  • Érdekegyeztetés
  • Érdekvédelem

 

Egyesületünk központi irodájában több mint 1200 kötetes szakmai könyvtárat, mintegy 50 példányos DVD és videótárat tart fenn, mely kölcsönözhető. 

 

Kapcsolat:

Molnár Géza – környezeti tanácsadó

Nimfea Természetvédelmi Egyesület

Túrkeve, Erdőszél u. 1.

geza'kukac'nimfea.hu

Tel/fax: 56/361-505

 

 

 

.

.

.
 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -