Tevékenységeink Elérhetőségünk BVBK főoldal

Erdei fülesbagoly téli gyülekezőhelyek felmérése

A Bagolyvédők Baráti Köre (BVBK) és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület programot indít a 2004/2005 évek telére, az erdei fülesbaglyok téli gyülekezőhelyeinek felmérésére.

A programban elsősorban iskolások segítségét várjuk, akik lakóhelyükön, templomkertekben, temetőkertekben közösen mérnék fel a fákon nappalozó fülesbaglyok számát.

Az erdei fülesbaglyok (Asio otus) telente elsősorban a települések templomkertjeinek, temetőkertjeinek örökzöld fáin csapatosan gyülekeznek nappal és innen járnak ki éjszakára táplálkozni a környékbeli élőhelyekre. A baglyok rendkívül hasznos állatok, hiszen a mezőgazdasági földeken kárt okozó rágcsálókkal táplálkoznak, ezért védelmük érdekében információkat gyűjtünk a gyülekezőhelyek elhelyezkedéséről és a nappalozó baglyok számáról.

A programba bekapcsolódó tanulók kisebb ajándékokat kapnak.

Ha a felmérést mind a három téli hónapban (december, január, február) egyszer elvégzi a csoport, akkor bekerülnek azok közé, akik között nagy ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

A programba bekapcsolódni kívánók számára, a jelentkezési lap beérkezte után, adatlapokat biztosítunk, melyen megtalálhatóak azok a kérdések, melyekre kíváncsiak vagyunk az erdei fülesbagoly gyülekezőhelyekkel kapcsolatban.

Természetesen egy csoport több helyszínen is végezhet felmérést, de helyszínenként külön adatlap szükséges!

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődésüket, a programmal kapcsolatban részletes információk a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Bagolyvédők Baráti Körének honlapján (www.nimfea.hu) találhatóak, illetve a következő elérhetőségeken igényelhetők: Székely Zsuzsa zsuzsa@nimfea.hu, telefon: 56/361-505 és Monoki Ákos akos@nimfea.hu, mobil: 30/523-9963.

A jelentkezési lapokat a Nimfea Természetvédelmi Egyesület Túrkeve, Kenyérmezei u. 2/D, Pf.33. Székely Zsuzsa nevére juttassák vissza!

A programba bekapcsolódó tanulók ajándékot kapnak és cserébe annyit kérünk, hogy címünkre juttassák el, hogy lakóhelyükön pontosan hol és hány bagoly gyülekezik télen.
A programba bekapcsolódni kívánók számára adatlapokat biztosítunk, melyen megtalálhatóak azok a kérdések, melyekre kíváncsiak vagyunk az erdei fülesbagoly gyülekezőhelyekkel kapcsolatban.

A programmal kapcsolatban részletes információk a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Bagolyvédők Baráti Körének honlapján (www.nimfea.hu), illetve az alábbi címen kapható:

Jelentkezési lap letöltése - Ms-Word formátum
- Adobe Acrobat ( PDF) formátum
 
Adatlap letöltése - Ms-Word formátum
  - Adobe Acrobat ( PDF) formátum

Monoki Ákos

Nimfea TE - BVBK
Biodiverzitásvédelmi célprogramvezető
Túrkeve, Kenyérmezei u. 2/d
Pf.: 33.
H-5420
Tel/Fax: 56/361-505
Mobil: 70/270-71-57 vagy 20/450-1280
E-mail: akos@nimfea.hu

Székely Zsuzsanna

Nimfea Természetvédelmi Egyesület
környezeti nevelő
Túrkeve, Kenyérmezei u. 2/d
Pf.: 33.
H-5420
Tel/Fax: 56/361-505
Mobil: 30/535-5998
E-mail: zsuzsa@nimfea.hu


Vissza az oldal tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -
Tevékenységeink Elérhetőségünk BVBK főoldal