Elérhetõségeink Programjaink bemutatása Vissza a Nimfea fõoldalára Az egyesület bemutatása Névadónk, Herman Ottó

Helyi termék webáruház

  Térségünk nagy múltú kultúrájának egyik pillérét mindmáig a hagyományos kézműves mesterségek és a hagyományok elevenen tartása, az értékek ápolása jelenti. A régi mesterségeket űző népi kézművesek nemzedékről-nemzedékre hagyományozták őseik tudását.

A webáruházban megvásárolható kézműves termékek készítői között van, aki mai napig kézműves ipari tevékenységéből él és emellett kereskedelmi tevékenységet is folytat, de van, aki egyáltalán nem értékesít, csak édesapja mesterségét űzi hobbiként, illetve alkotóként. Az elődök méltó követői a ma is működő kézműves műhelyek, neves népművészek, hagyományápoló civil szervezetek, melyek keze nyomán szerencsére tovább él az évszázados stílus- és formakincs. A helyi népi mesterek műhelylátogatással, bemutatóval és több helyen vásárlási lehetőséggel is várják a látogatókat.

A kézművesek termékeivel megismerkedhet a térség számos pontján, pl. Karcagon több helyszínen, Kisújszálláson, vagy térségünk neves fesztiváljain pl. Mezőtúron a „Túri vásár”-on, a túrkevei Szent György-napi állatkihajtáson, vagy Juhászfesztiválon.
  Emellett számos térségi kézműves terméke megvásárolható az on-line Kevi Portéka webáruházban és a túrkevei szélmalom melletti molnárházban is.

 
A webáruház a "Helyi termékek piacra jutási esélyeinek fejlesztése, marketing tevékenységgel a HACS területén" c. program részeként, az Európai Unió és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával készült.

 

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -