A Herman Ottó Természetvédő Kör által működtetett kézműves-ház életében egy fontos nap volt április 11.
Ezen a napon volt az első foglalkozása az általános iskolásoknak meghirdetett kézműves szakkörnek.

  Azóta folyamatosan gyarapszunk, még mindig vannak újabb bekapcsolódók. Lelkes kis csapatunkban minden korosztály képviselteti magát óvodástól a felsőbb évfolyamokig.
Sokféle tevékenységbe belekóstoltak már. A makramé alapjait elsajátítottuk .Kedvtelésből van aki már otthon is készít karkötőket ilyen technikával.
A kisebbek a keresztszemes hímzéssel ismerkedtek. Kipróbáltuk milyen csuhéval dolgozni. A gyerekeknek szokatlan volt a szalma, mint anyag.
Nem is könnyű vele dolgozni, de megbirkóztak vele! Sikerült megtanulniuk azötszálas laposfonást,ennek segítségével készítettünk szalmamadárkát.
A nagylányok indiáncsomózással készítettek ékszert maguknak. Agyagból minden foglalkozáson próbálnak a nebulók valami újat létrehozni.
Aki még nem ismerte, megtanulta a kétszálas gyöngyfűzést, s a legkedveltebb tevékenységgé a gyöngyszövés vált. Készültek csodálatos színes csíkos karkötők.
No meg az ajándékba készített feliratok! Ki a családtagjainak, ki barátjának, ki tanítójának vagy csak saját magának készített ilyet.
A foglalkozások nagyon jó hangulatban telnek. A móka, a vidámság uralja a társaságot. A szakköri tagok igyekezete, kitartása példamutató.
Remélhetőleg még szebbnél szebb alkotások fognak kikerülni a kezeik alól!

Egy töredék az elkészült munkákból:

 

 

A "Minőségi, komplex turisztikai szolgáltatásfejlesztés kézművesház és fedett lovarda kialakításával" című projekt
az "Új Magyarország Vidékfejlesztési Program" keretében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg