"Fűben-fában orvosság"

  2013. január 11-én egyesületünk szervezésében működő Szabadidős szakkör keretében, a Fekete István Oktatóközpontban gyűltek össze azok, akik a délutánjukat a gyógynövények megismerésére áldozták.

 Kosznáné Bodnár Anikó gyógyszertári asszisztens tartott előadást az érdeklődőknek, a téma a téli meghűléses betegségek megelőzése, illetve kezelése volt gyógynövények segítségével. Ezen belül is elsődlegesen a környékünkön gyűjthető fajok szerepeltek a megismerendő listán.
  Az elhivatott előadó tanulmányait, s 40 éves tapasztalatát igyekezett átadni a hallgatóságnak. A szakköri tagokon kívül felnőttek, illetve gyerekek is elfogadták a meghívásunkat. Örömünkre itt nem volt idegenkedés a gyógyteákkal szemben, rendkívül jóízűen kortyolgatták,ízlelgették a gyerekek is a teákat.

 Az előadás után a felnőttek kis beszélgetésre gyűltek össze. Kérdések hangzottak el a szakemberhez a gyűjtéssel, illetve a felhasználással kapcsolatban, míg a gyerekek a gyógynövény szárítmányok kinézetével, illatával, ízével ismerkedtek.
Kosznáné Bodnár Anikónak óriási préselt gyűjteménye van környékünk gyógyító növényeiből, ezeket is tanulmányozhatták a jelenlévők. A jó hangulatú vetélkedőben adtak számot a nebulók újonnan megszerzett ismereteikről.
Reméljük ez a lelkes kis csapat további élete során a betegségei megelőzésére és leküzdésére bátran fogja alkalmazni gyógynövényeinket a vegyi anyagok helyett.