Elérhetõségeink Programjaink bemutatása Vissza a Nimfea fõoldalára Az egyesület bemutatása Névadónk, Herman Ottó

Környezeti nevelés - Pedagógus továbbképzés

2009. októberben indul a hulladékos pedagógus tanártovábbképzés!
Szeretettel várunk minden érdeklődő pedagógust, környezeti nevelőt!

  A Herman Ottó Természetvédő Kör 2009-ben, a Hulladék Munkaszövetség szervezésével Túrkevén tartja akkreditált pedagógus továbbképzését A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei címmel.

  A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából. A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára. A résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez.

Helyszín
: Fekete István Oktatóközpont, Túrkeve, Erdőszél u. 1.
Részvétei díj: 20.000-Ft. Az összeg tartalmazza a képzésen való részvétel díját és az oktatási segédanyagokat.
Képzési napok: 2009. október 3, 4, 17, 18, november 14.
Jelentkezési határidő: 2009. augusztus 31.
Jelentkezési lap letölthető innen.
A tanfolyamot 15 főtől indítjuk el.
A képzés alapítási engedély száma: OKM-3/30/2006.

Kedvcsinálónak néhány idézet a korábbi képzések résztvevőitől:
„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."
„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."
„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."

További információ:
Monokiné Székely Zsuzsanna, 56/361-505, zsuzsa'kukac'nimfea.hu, Túrkeve, Erdőszél u. 1. (Fekete István Oktatóközpont), valamint a Humusz honlapján: www.humusz.hu/oktatas

 

 

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -