Foglalkoztatás

A korábbi célfeladatok révén rámutattunk: kezelni kell a tájat (ehhez munkavégző emberek kellenek), és társadalmi jólétet kell teremteni (amihez kereset kell, tehát munka kell az embereknek).

Célok:

  • A táj része az ember. A humánerőforrás fenntartása a táj érdeke is, és az itt maradás, a tájhoz való ragaszkodás elérése is a program célja, és ez életminőség javításával érhető el, aminek alapfeltétele a megélhetés biztosítása, így a jó helyi foglalkoztatás megteremtése. Olyan foglalkoztatási program megvalósítása a célunk, amelynek komplementer hatása megegyezik a program céljaival, így pl. az újabb munkahelyek teremtődésével. Elemek:
  • a többi programelem céljainak megvalósítása munkahelyfejlesztéssel helyiek bevonásával (pl. egyesületünk, pl. a Fekete István Központ, tájhasználati programelemek)
  • a helyi értelmiség részére munkapiaci kínálatbővítés (kiemelt figyelemmel a helyi értelmiségre, illetve más értelmiségiek illetve a nem helyi, de Túrkevéért dolgozók megbecsülésére a munkatapasztalat szerzés biztosítására.
  • a program kiemelt figyelemmel igyekszik segíteni a fiatal munkavállalók és a "leszakadó réteg" munkakínálat bővítését
  • helyi vállalkozási kezdeményezések támogatása kommunikációs feladatokkal (pl. kézművesség népszerűsítése), helyi kereskedők támogatása beszerzésekkel, megrendelésekkel, helyi vállalkozások előtérbe helyezése a fejlesztéseknél