Területvásárlás

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársai és különböző magánszemélyek, akik egyetértenek törekvéseinkkel, s akiknek fontos a természetvédelem ügye, s az, hogy a föld magyar kézben maradjon, a közelmúltban területek vásárlásába kezdett Túrkeve külterületén. Mindemellett az Egyesület segíti azon gazdák területhez való jutását is, akik a természet védelmét szem előtt tartva, legelő állattartási tevékenységet folytatnak.
  A szervezet elsősorban tagszervezete, a Herman Ottó Természetvédő Kör tulajdonában lévő „Hidegnevelde” környékén kezdte meg a gyepterületek vásárlását. A Pásztó- pusztai részen. Közeli céljaink között szerepel, hogy az ott található állattartó hodályt felújítsuk, haszonállat tartására megfelelővé tegyük. Itt szeretné a szervezetünk a Túrkevei Tájrehabilitációs Térségfejlesztési Program gyakorlati elemeinek megvalósítását elkezdeni. Őshonos ló- juh- szarvasmarha legeltetéssel, gyepkezeléssel próbáljuk a legeltetés elmaradása miatt degradálódott gyepeket kezelni.
  A megvásárlás szempontjából elsőbbséget élvező gyepterületek helyrajzi számai a következők: 0496/5, 0496/4, 0499/ 11, 016, 019/7.
Ezek a területek osztatlan közös tulajdonban vannak, ami azt jelenti, hogy egy- egy helyrajzi számon lévő területnek, akár több száz tulajdonosa is van, s igen kis értékű, elaprózódott darabok vannak egy- egy tulajdonos nevén.
2006. februárjától kezdődött meg, az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületek tulajdonosainak kiértesítését. Levélben illetve személyesen keressük meg őket, hogy vételi szándékunkról tájékoztatást kapjanak.
  Amennyiben a tulajdonosoknak eladási szándéka van, a szerződés lebonyolítását az egyesület vállalja magára, az eladónak csak annyi a dolga, hogy a szerződés megkötésekor jelenjen meg az ügyvéd előtt aláírásra és a vételi ár a helyszínen kerül kiegyenlítésre.
  Ha bármiféle információja, eladási szándéka, kérdése van a földterület vásárlással kapcsolatosan, bizalommal forduljon irodánkhoz, s keresse Szántóné Simon Editet ez ügyben.