Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Indul az MTVSz és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közös akciója:
"Készítse el Ön is Klíma - üzenetét!"

A Magyar Természetvédők Szövetsége akciójában a Nimfea Természetvédelmi Egyesület részt vesz a Klíma – üzenetek elkészítésében. Erre azért fontos felhívni a figyelmet, mert a globális éghajlati rendszert a katasztrofális, visszafordíthatatlan változás veszélye fenyegeti, túl sok energiát használunk, nem energia-hatékony módon, és közben üvegházhatású gázokkal szennyezzük a légkört, amelyek felmelegítik a bolygót. Ön is tehet ellene!

A Klíma – üzenet kampány keretén belül mindenki tehet az éghajlatváltozás ellen kisebb - nagyobb fogadalmakat, életmód-változtató lépéseket, mely fogadalomért cserében a kormánytól nagyobb lépést, ígéretet várhat el.
A kampány keretén belül táborok alkalmával, utcai akciókon, vagy egyszerűen a civil szervezetet meglátogatva 10 perc alatt elkészítheti saját, testre szabott klíma üzenetét, melyet betartva kéri a kormányt a változások megvalósítására. A klíma üzenet elkészítéséhez mintegy 50 tanácsot is rendelkezésre bocsátanak az akcióban részt vevő szervezetek.
Augusztustól Interneten keresztül is feltölthet magáról képet, és elektronikus buborékban hozzáírhatja üzenetét.
Az akció keretén belül készült képek, és az Internetre feltöltött Klíma – üzenetek, a novemberben tartandó az ENSZ klíma-konferencián kerülnek kiállításra, a világ minden tájáról küldött Klíma üzenetekkel együtt. A kiállítás emlékezteti majd a politikusokat arra, mit vár tőlük a világ: Küzdjenek az éghajlatváltozás ellen!


50 apró fogadalom

Akció helyszínek, résztvevő szervezetek


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -