Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Klíma-alku és óriás dinoszaurusz
Országos akcióhét az éghajlat védelméért

  2006. szeptember 11-21. között a Föld Barátai Európa Klíma-alku kampányához csatlakozva látványos akcióhetet szervez a Magyar Természetvédők Szövetsége. Az akcióhét keretében a Nimfea Természetvédelmi Egyesülettel Szolnokon is felvonultatja a 9 méter magas felfújható Karbon Dinoszauruszt a Tisza Klubbal közösen, valamint képregényszerű buborékokra szöveges üzeneteket gyűjtünk. Az emberek személyes klíma-üzeneteikkel alkut köthetnek a döntéshozókkal az éghajlat védelmében.

Az akció időpontja, és helye:
2006. szeptember 21. Szolnok, Hild tér

Csatlakozzon akciónkhoz!

 A globális éghajlati rendszert a katasztrofális, visszafordíthatatlan változás veszélye fenyegeti. Túl sok energiát használunk nem energia-hatékony módon, és közben üvegházhatású gázokkal szennyezzük a légkört, amelyek felmelegítik a bolygót és szélsőséges időjárási események kialakulásához vezetnek.

 Kisebb életmódbeli változtatásokkal Ö is tehet az éghajlatváltozás ellen. Hogyan? Ehhez rengeteg vállalható tippet adunk.

 Azonban a legnagyobb egyéni erőfeszítés sem elég, ha a kormányok nem teszik meg a megfelelő lépéseket. Sajnos egyelőre ez a helyzet, a kormányok nem csökkentik drasztikusan a kibocsátásokat!

 Ezért arra kérjük, hogy üzenje meg klíma-vállalását a kormánynak és mutassa meg, hogy Ön kész tenni az éghajlatváltozás ellen. Vállalása mellett fogalmazza meg azt is, hogy mit vár cserébe a döntéshozóktól! Mindehhez csupán egy Önről készült digitális képre lesz szüksége.

 A különböző utcai akcióinkon gyűjtött és a szórólap postai válaszlapján küldött vállalások mind egy galériába kerülnek. Amikor novemberben a kormányok a Föld jövőjéről tárgyalnak az ENSZ klíma-konferencián, szembesítjük őket egy nagy fotó installációval, amelyen a világ minden tájáról küldött klíma-üzenetek szerepelnek - az Önével együtt! A kiállítás emlékezteti majd a politikusokat arra, mit vár tőlük a világ: tegyenek valós és azonnali lépéseket!

 Virtuális klíma- üzenet készítő weboldal
A nemzetközi fotógaléria, a magyar üzenetekkel együtt
Tippek a mindennapok apró változtatásaira
Klima- alku szórólap (pdf, 1,2 Mb)

További információ:
Botár Alexa, éghajlati programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége,
tel: 20/931-5043, email: alexa@mtvsz.hu
Fónagy Éva, célprogram- vezető, Nimfea Természetvédelmi Egyesület,
tel: 70/562-71-47; email: evi@nimfea.hu
Ladányi- Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége,
tel: 30/223-01-37, email: ildi@mtvsz.hu

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -