Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Nyílt levél az Európai Parlamenti képviselők részére

 2008. december 16. napján környezetvédő szervezetek nyílt levelet intéztek hazánk Európai Parlamenti képviselőihez, melyben arra kérik a képviselőket, hogy az éghajlati katasztrófa elkerülése érdekében ne fogadják el az Európai Unió klíma- és energiakérdéseket szabályozó csomagjának egyes kritikusan gyenge elemeit.

 Kivonat a levélből:
…”Alulírott környezetvédő szervezetek úgy látjuk, hogy a tervezet jelen formájában nem alkalmas arra, hogy megteremtse az energia- és klímabiztonság szempontjából megnyugtató jövő alapjait. Az EU rossz üzenetet küld a világ többi országa számára azzal, hogy az éghajlatvédelemben eddig vezető szerepet játszó EU a belső harcokban felőrlődve, engedve az ipar szűk látókörű és kapzsi érdekeinek ilyen gyenge tervezetet fontolgat. Ha nem szigorítják a javaslatcsomagot, mondhatjuk, hogy az Unió vezetői éghajlati katasztrófa felé kormányozzák nem csak Európa, de az egész világ lakosságát.

 Alapvető hibának tartjuk, ahogy a kibontakozó gazdasági válság kezelésére hivatkozva igyekeznek a tagországok rövidtávú előnyökhöz jutni a szén-alapú gazdaság támogatásával ahelyett, hogy megfelelő választ adnának a két probléma együttes kezelésére….”

A levél teljes szövege letölthető innen.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -