Facebook icon
Tetszik
Twitter icon
Tweet
Forward icon
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2013. augusztusi hírlevele

Vedd, védd és vidd a helyit! – megnyílt a Kevi Portéka webáruház

 A túrkevei Herman Ottó Természetvédő Kör kezdeményezése nyomán új, a térségi kézműves termékek értékesítését, népszerűsítését segítő webáruház nyitotta meg kapuit a közelmúltban.
  A helyi termékek internetes kereskedelmét szolgáló honlap pályázati támogatással jött létre, és része annak a törekvésnek, amely több túrkevei civil szervezet és vállalkozás összefogásával valósul meg a helyi termékek piacra jutásának segítése érdekében. Az összefogás eredményeképpen a most megnyílt webbolt mellett hamarosan a volt tejcsarnok épületében kialakított helyi termék boltban is találkozhatunk jó minőségű, Túrkeve térségében előállított kézműves árukkal, egészséges helyi élelmiszerekkel, lekvárokkal, mézzel és gyógynövényalapú termékekkel.

Bővebben

SEE konferencia  Bukarestben

A Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program (South East Europe Transnational Cooperation Programme - SEE) éves konferenciája Bukarestben került megrendezésre június 19-én “Délkelet-európai eredmények a térség új programjainak tükrében” címmel.   A Nimfea Egyesület, mint a Natura 2000 területek jobb és hatékonyabb kezelését transznacionális együttműködés keretében megcélzó Be-Natur projekt vezető partnere képviseltette magát a rendezvényen.

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét,melynek következő állomása a Szentmiklósi Napok (Törökszentmiklós), ahol 2013. július 13-án a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közreműködésével várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat. A Humusz Szövetség országos kampányának fő célja a lakosság szemléletformálása olyan tanácsokkal, mindennapi tippekkel, amelyek a hulladék keletkezésének megelőzését segítik.

Akciónap volt a Fekete István Oktatóközpontban

Nagy sikere volt a Fekete István Oktatóközpontban megrendezett akciónapnak, amely 2013.07.12.-én délután került megrendezésre. Az akciónap keretében különböző programokon vehettek részt a gyerekek. Ékszereket készítettek, kincset kerestek az erdőben, ügyességi játékokon vettek részt. Az itt elkészített és kiérdemelt ajándékokat haza is vihették.