Facebook icon
Tetszik
Twitter icon
Tweet
Forward icon
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2013. novemberi hírlevele

Sajtóközlemény

 Infrastruktúra-fejlesztéssel a Beklen Alapítvány környezeti nevelési programjainak megvalósításáért, családbarát szolgáltatásainak javításáért
A Beklen a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-5.1.3-11 – A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése című felhívásra 2011. novemberében pályázatot nyújtott be. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. március 22-én kelt támogató levelében értesítette a Beklen Alapítványt arról, hogy fejlesztési projektjét 16 093 160 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Bővebben

Civilek éjszakája

Nagyszámú érdeklődő vett részt a Civilek éjszakája című rendezvényen, melyet a Fekete István Oktatóközpontban rendeztünk meg. A rendezvény keretében több program is megrendezésre került. Az est folyamán ki lehetett próbálni a mezítlábas tanösvényt, és lehetőség volt betekintést nyerni a csillagászat rejtelmeibe is. A túrán az összes ide érkező vendég részt vett. A kisebbek számára kincseket rejtettünk el az erdőben, amit zseblámpa segítségével meg kellett keresniük.

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét.
A turné következő állomása a Nagykörűi Befőzés Napja 2013 (Nagykörű), ahol 2013. október 5-én a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közreműködésével különböző helyszíneken várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.
A Humusz Szövetség országos kampányának fő célja a lakosság szemléletformálása.

Sikeres a helyi termék-képzés

A Herman Ottó Természetvédő Kör szervezésében 2013 októberétől Helyi termék-képzés zajlik a LEADER-program támogatásával. A képzésen 15 hallgató vesz részt, akik a 120 órás oktatás keretében megismerkedhetnek a helyi termékek lokális gazdaságban betöltött szerepével, előállításuk folyamataival és értékesítésük lehetőségeivel. A nyolc héten át hétvégi napokon lebonyolított oktatási program során az elméleti ismereteket a témában jártas szakemberektől sajátíthatják el a hallgatók, míg a gyakorlati tapasztalat megszerzését tanulmányi kirándulások segítik.

Illegális hulladékok pályázat

Befejeződött a Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott Közép-Tiszavidék Tisza-szakaszainak megtisztítása a tájsebeket jelentő illegális hulladékoktól pályázat Mint már hírt adtunk 2012-ben, társszervezetünk a Herman Ottó Természetvédő Kör támogatást nyert a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán 5 Tisza-menti település (Törökszentmiklós, Tiszapüspöki, Csataszög, Kőtelek és Nagykörű) illegális hulladéklerakóinak felderítésére, felszámolására valamint az itt élők szemléletformálására.

BE-NATUR záró konferencia

Szeptember elején a dél-olaszországi Carovignoban került megrendezésre a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program (SEE) keretén beül támogatott és a Natura 2000 hálózat keretébe tartozó területek és fajok kezelésének javítását célzó nemzetköz együttműködési program, a BE-NATUR projekt záró szakmai és koordinációs találkozójára.
Igaz a projekt 2013. január végével zárul, koordinációs és szakmai szempontból indokoltabb volt a találkozót a program utolsó periódusának félidejére időzíteni.

Vedd, védd és vidd a helyit!

A Herman Ottó Természetvédő Kör megnyitotta a Kevi Portéka webáruházat, ahol Túrkevén és környékén élő kézműves mesterek termékei kaphatóak.
A későbbiek során helyben előállított bioélelmiszerekkel és egyéb helyi termékekkel kívánjuk bővíteni kínálatunkat, melyhez várjuk térségi kézművesek, helyi termék előállítók, őstermelők jelentkezését!
Érdeklődni lehet: 56/361-505.