Facebook icon
Tetszik
Twitter icon
Tweet
Forward icon
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2013. októberi hírlevele

Sajtóközlemény

  A Fekete István Oktatóközpont infrastrukturális feltételeinek fejlesztése
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében meghirdetett ÉAOP-5.1.3-11 – A régiós civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztése című konstrukció támogatásával című felhívásra 2011. augusztusában pályázatot nyújtott be. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2012. április 16-án kelt támogató levelében értesítette a Nimfea Egyesületet arról, hogy fejlesztési projektjét 28.605.630 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Bővebben

Ingyenes tábor volt a Herman Ottó Természetvédő Körnél

Egyesületünk is segítséget nyújtott a Herman Ottó Természet-védő Kör „Földünk-Világunk” táborához, amelyet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatott. Kollégáink több esetben vezettek tanösvénytúrát a táborban résztvevő gyermekeknek, valamint az előadások, bemutatók szervezésében is részt vettek. A HOTEK alapötlete az volt, hogy egy olyan tábortervet készítsünk el, ami egyrészt szórakozást nyújt a gyerekek részére, ugyanakkor lehetőséget is teremt arra, hogy új ismereteket szerezzenek a nyári kikapcsolódás folyamán.

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét.
A turné következő állomása a Túrkeve Város Napja (Túrkeve), ahol 2013. szeptember 6-8. között a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közreműködésével különböző helyszíneken várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.
A Humusz Szövetség országos kampányának fő célja a lakosság szemléletformálása.

Részt vettünk a Virágzó Vidékünk Roadshow-n

  Kisújszálláson, a Szabadság téren folytatódott a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sikereit bemutató országos rendezvénysorozat, a Virágzó Vidékünk Roadshow.

 A rendezvényen egyesületünk is részt vett, az általa és partnerei által a Fekete István Oktatóközpontban megvalósított fejlesztések és a megvalósult pályázatok bemutatásával járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

Helyi termék-képzés Túrkevén

  A Herman Ottó Természetvédő Kör a helyi termékek előállításához, értékesítéséhez, marketingjéhez kapcsolódó 120 órás képzést szervez a térségi helyi termékek fejlesztése, menedzselése, értékesítési lehetőségeinek bővítése érdekében. Az oktatás lebonyolítására hétvégi napokon kerül sor. A képzésen való részvétel ingyenes, a program sikeres elvégzéséről tanúsítványt kapnak a hallgatók. További információ és jelentkezés: 2013. szeptember 20-ig a kepzes'kukac'hotek.hu email-címen. A regisztráció – a rendelkezésre álló helyek kimerüléséig - a jelentkezés sorrendjében történik.

Sajtóközlemény

Fokozódó éghajlatváltozás – csökkenõ biológiai sokféleség
  A biológiai sokféleség és az éghajlatváltozás egymásra gyakorolt hatására hívja fel a figyelmet a Magyar Természetvédõk Szövetsége. Az idei száraz nyár és a Kormányközi Éghajlatváltozási Testület (IPCC) friss jelentése is utalnak arra, hogy az éghajlatváltozás komolyan érinti a fajok és az élõvilág sokszínûségének csökkenését, ugyanakkor a zöld felületek megóvása segíti kivédeni az éghajlatváltozás negatív hatásait.
A szervezet egyúttal felhívja a figyelmet az egyén felelõsségére.

Vedd, védd és vidd a helyit!

A Herman Ottó Természetvédő Kör megnyitotta a Kevi Portéka webáruházat, ahol Túrkevén és környékén élő kézműves mesterek termékei kaphatóak.
A későbbiek során helyben előállított bioélelmiszerekkel és egyéb helyi termékekkel kívánjuk bővíteni kínálatunkat, melyhez várjuk térségi kézművesek, helyi termék előállítók, őstermelők jelentkezését!
Érdeklődni lehet: 56/361-505.