Webes változat     |   Hírlevél archívum      |    Leiratkozás
Facebook icon
Tetszik
Twitter icon
Tweet
Forward icon
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2014. márciusi hírlevele

"Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért"

2014. február 25-én rendezték Szolnokon a Pro-Vértes Közalapítvány a Svájci alapból finanszírozott "Összefogással a természeti értékeink megőrzéséért" projektjének Jász-Nagykun-Szolnok megye helyi védett természeti területeit bemutató konferenciáját. A programban a JNSZ megyei területek felmérését a Nimfea Természetvédelmi Egyesület végezte.

2014. évi táboraink

Meghirdetésre kerültek a Nimfea Természetvédelmi Egyesület
és a Herman Ottó Természetvédő Kör 2014. évi táborai!

A táborokba jelentkezni a részvételi díj 20%-ának befizetésével lehet, legkésőbb az adott tábor megkezdése előtt egy héttel.

A táborok között a hagyományoknak megfelelően lovastábor, napközis tábor, természetvédelmi és horgász-vadász tábor is lesz.

Rajzpályázat - "Egészséges életmód és a helyes táplálkozás"

Kedves gyerekek!

Az egészséges életmód és a helyes táplálkozás elválaszthatatlan egymástól. Ennek kapcsán rajz és fotópályázatot hirdetünk számotokra.

Várjuk óvodások, általános iskolások és középiskolások alkotásait.
A művek elkészítéséhez bármilyen technikát alkalmazhattok, A4-es rajzlap méretű műveket várunk, a fotók esetén elvárt a nagy felbontás.

Az elkészült pályaművek beküldési határideje:
2014. március 14.

Aktuális tudnivalók az 1%-os felajánlásokról

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2014-ben is szívesen fogadja támogatóitól a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlását.

 Idén is, mint eddig minden évben, gyakorlati természetvédelmi feladatok végrehajtására és környezeti nevelési programok lebonyolítására szeretnénk fordítani a kapott támogatást.

 A nyilatkozat kitöltéséhez részletes útmutatót itt találhat:
http://www.nimfea.hu/1szazalek.htm


Vedd, védd és vidd a helyit!

Hamarosan megnyit a Helyi Termék Bolt, ahol Túrkevén és környékén élő termelők által előállított élelmiszerek lesznek megvásárolhatóak.
Az Alsó-Berettyó Melléki Vidékfejlesztési és Tájgazdálkodási Kft. által üzemeltett helyi bolt célja, hogy a településünkön élő emberek hozzá tudjanak jutni olyan termékekhez, melyeket nem nagyipari termelők, hanem a helyi emberek állítanak elő, valamint speciális élelmiszer igényű vásárlóinknak is szeretnénk megfelelő árukészletet biztosítani.
Helyben előállított bioélelmiszereket és egyéb helyi termékeket előállító őstermelők, kistermelők jelentkezését várjuk!

 

Gyógynövény átvevő nyílik Túrkevén

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület vidékfejlesztési törekvéseinek megvalósítása során évek óta igen nagy hangsúlyt fektet a helyi sajátosságokon, hagyományos tájhasználaton alapuló lehetőségek feltárására, a lokális közösség megélhetésének javítását, a vidéki települések gazdasági megerősödését segítő programok támogatására. Ezt a célt szolgálja az az idén tavasszal megvalósuló projekt is, mely - a helyi természeti adottságokra és közösségi hagyományokra építve – olyan alternatív mezőgazdasági tevékenységeket kíván újból meghonosítani Túrkeve környékén, mint a gyógynövénygyűjtés vagy az aroma- és fűszernövény-termesztés.