Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatásaTagszervezeteink bemutatásaProgramjaink ismertetéseProgramjaink ismertetéseTámogatóinkElérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra
Vissza a kiadványaink oldalra

Egyéb kiadványaink


„Pusztán születtem…”
Válogatás Benyovszky István műveiből

Évszázadok során alig változott valamit az alföldi népélet, majd az elmúlt száz évben gyökeresen átalakult. Végtelen mocsárvilág volt egykoron, végeláthatatlan pusztákkal, melyeken bóklászolt és legelt a jószágállomány: gulyák és csordák, nyájak, ménesek, kondák és csürhék. Ezek azonban eltűntek mind.
Különleges emberek felügyelték a jószágot és a pusztát, élték a pusztai életet, olyanok, akik tető alatt sosem háltak: csendes, gyógyító sámánok, titokzatos, félve tisztelt jövendőmondók, törvény elől rétbe bújó szegénylegények, akár életüket a nyájért áldozó számadók és bojtárok, törvényt felügyelő pandúrok. Ők mind-mind eltűntek a nyájakkal együtt, meghaltak- fejfájuk pedig talán sosem volt.
Kiadványunkkal kívánunk tisztelegni mind a puszta, mind a régen ott élő emberek, mind pedig a művész előtt. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne többet megtudni a régmúlt időkről, a pusztai emberekről, a történelmünk egy darabjáról.

A kiadvány megvásárolható: www.nimfea.hu honlapról, vagy e-mail-ben az orsi’kukac’nimfea.hu címen, Seres Orsolyától.
A kiadvány ára: 1500Ft

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -