Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Együttműködés a Hulladék Munkaszövetséggel

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a HUMUSZ, azaz a Hulladék Munkaszövetség szorosabbra fonja eddigi kapcsolatát és közös programok, feladatok ellátására vállalkozva indít több programot 2007 novemberétől kezdve.

 A program során klímavédelem és hulladékgazdálkodás témakörében aláírásgyűjtést, közös programokat szerveznek az egyesületek munkatársai.
Első lépésként a www.humusz.hu/klima és a www.megelozes.humusz.hu honlapokat hozták létre, mely lapok igyekeznek felhívni a figyelmet az ország szeméthegyeire és a probléma fontosságára. Ehhez kapcsolódóan online aláírásgyűjtésre kerül sor, mellyel a lakosok kifejezik azon véleményüket, hogy túl sok szemét keletkezik az ország területén, melyet mérsékelni szükséges és környezettudatos fogyasztásra törekednek.

 Az együttműködés keretén belül készült el az önkormányzati útmutató a 'nulla hulladék' terv (zero waste), mely letölthető innen: http://www.humusz.hu/hirek/2461

- Aláírásgyűjtés

Sajtóanyagok:

- A hulladékgazdálkodás és a klímaváltozás összefüggései

- 'Nulla hulladék' tervvel a klímaváltozás ellen

- "Ne vásárolj semmit!" Nap 2007


Újrapapír füzetek rendelhetőek!

 Az előzetes igények alapján, a Hulladék Munkaszövetség (HUMUSZ) az idei évben is vállalja az iskolai újrapapír füzetek nyomdai legyártatását.

 A HUMUSZ, a diákok egészségének megőrzése, a környezet védelme, valamint a környezeti nevelés szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja a természetes alapanyagból, ill. másodnyersanyagból készült iskolaszerek használatát. Szükséges, hogy a szelektív hulladékgyűjtés térhódítása mellett, a másodnyersanyagból készült termékek használata is elterjedjen. Egyfelől, mert csak így van értelme a szelektálásnak, másfelől pedig a szemléletformáló hatás miatt.
  Az újrapapír terjesztésének érdekében idén negyedik alkalommal adnak ki újrahasznosított papírból készült füzetet, mivel ilyen - ismereteik szerint - kereskedelmi forgalomban nem kapható elérhető áron. Annak érdekében, hogy a füzet előállítási költsége minél alacsonyabb legyen (a magasabb példányszámnak köszönhetően), együttműködő partnereket keresnek iskolák, civil szervezetek körében.
  A HuMuSz vállalja, hogy összegyűjti az érdeklődők igényeit, valamint megszervezi a füzet kiadását és terjesztését.
  A Humusz ajánlata és a megrendelőlap a Humusz honlapján olvasható. A füzet fotója megtekinthető itt
További információ: tel.: (1)386-2648 E-mail: oktatas@humusz.hu, Földesi Dóra

       
   
       

 

 

 
 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -