Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Partnereink linkjei Egyesületünk kiadványai Támogatóink Elérhetõségeink

 

 

 

Erdei iskolai programok

Természetvédelem alapokban erdei iskolai program

A program főként természetvédelemmel kapcsolatos napokat tartalmaz, a 7 napos program alkalmával megismerkednek az erdővel, a réttel, a ízzel, gyakorlati és elméleti elemeken keresztül. Segédletként erdei iskolai munkafüzetünk áll rendelkezésre, három különböző évfolyamnak. Oktatási Minisztérium által nyertes erdei iskolai program!

Rövid, tervezett program:

   A hétfő
a megérkezés és az ismerkedés napja. Az ismerkedés természetismereti játékokkal történik, melyeknek célja az ismerkedésen kívül a természetre történő ráhangolódás.
   A kedd a rét napja. Kerékpárral, vagy lovas kocsival történő kiérkezés a Pásztói - pusztára. A pusztai élővilág bemutatása, természetvédelmi érdekességek, túzokvédelem fontossága, madár-les. Délután játékos feladatok segítségével történő rögzítés és gyakorlás. Este diavetítés a pusztai életről és őshonos állatainkról.
   Szerda a víz napja. Kerékpáros, vagy gyalogos kiérkezés a Hortobágy - Berettyó folyóig. Ismerkedés a vízimadarakkal, védett vízinövényeinkkel. "Vízi parányok" címmel mikroszkópos foglalkozás. Délután környezetbarát újrapapír készítése, majd erre vízi tájkép festése. Előadás és diavetítés édesvízi halfajokról, illetve a közelben lévő Farkas-zugi gémtelep életéről.
   Csütörtök a természetvédelem napja. A Körös-Maros Nemzeti Park megismerése, terepgyakorlattal. A természetvédelem és a nemzeti parkok megismertetése a gyerekekkel (hazai nemzeti parkok jellemzői, jellegzetességei, helyük). Természetvédelmi feladatok bemutatása, egy természetvédelmi őr napja. Délután lovas kocsis kirándulás a Nemzeti Park Csejt-puszta törzsterületére.
   Pénteken kirándulások. Első program a szarvasi Arborétum megtekintése szakvezetéssel, majd részt vennénk a Holt-Körösön egy hajókiránduláson, megtekintenénk a Bolza kastélyt, Magyarország közepét. Innen kimennénk az Anna ligetbe, a Körös-Maros Nemzeti Park székházába, ahol a park munkáját és otthonát ismerhetnénk meg.
   Szombat a természetismereti vetélkedő napja. A HOTEK-erdőben szellemi, ügyességi játékok, versenyek várják a gyerekeket. Délután bioszámháború.
   Vasárnap hazautazás.

Természetesen a program elemei bővíthetők, csökkenthetők és cserélhetők. A program hét napja is kérés szerint lerövidíthető.

Kapcsolatfelvétel:
Fekete István Oktatóközpont
5420, Túrkeve Erdőszél u. 1.
56/361-505
fiok@nimfea.hu

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -