Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Partnereink linkjei Egyesületünk kiadványai Támogatóink Elérhetõségeink

 

 

 

Erdei iskolai programok

Természet és környezetvédelem erdei iskolai program

   A program tartalmaz természetvédelmi és környezetvédelmi programelemeket is.
Az 5 napos program alatt főként előadások, illetve gyakorlatok során megismerkednek környezetvédelmi témákkal, mint a megújuló energiaforrásokkal, az energiahatékonysággal, szelektív hulladékgyűjtéssel és elemeivel.

Rövid, tervezett program:

   A hétfő a megérkezés és az ismerkedés napja. Az ismerkedés természetismereti játékokkal történik, melyeknek célja az ismerkedésen kívül a természetre történő ráhangolódás.
   A kedd a rét és víz napja. Kerékpárral, vagy lovas kocsival történő kiérkezés a Balai pusztákra és a Hortobágy-Berettyó partjára. Ismerkedés a parti élővilággal. Pusztai növényzettel, állatokkal történő játékos tanulás. Előadás és diavetítés édesvízi halfajokról, illetve a közelben lévő Farkas-zugi gémtelep életéről.
   Szerda a környezetvédelem napja. Megismerkedés a megújuló energiákkal, gyakorlati bemutató a napelem, a napkollektor és a szélkerék segítségével. Energiahatékonyság és a "Zabáló izzó" esete. Délután "Szemét e a szemét?" program a komposztálás a szelektív gyűjtés segédletével.
   Csütörtök a kirándulás napja. A Körös-Maros Nemzeti Park, vagy Dévaványai Túzokrezervátum megismerése.
   Péntek a vetélkedő napja. A HOTEK-erdőben szellemi, ügyességi játékok, versenyek tesztelik a tudást.

Kapcsolatfelvétel:
Székely Zsuzsa - környezeti nevelő
5420, Túrkeve Erdőszél u. 1.
56/554-478, 30/5355-998
zsuzsa@nimfea.hu

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -