Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Partnereink linkjei Egyesületünk kiadványai Támogatóink Elérhetõségeink

 

 

 

Erdei iskolai programok

Hagyományokban gazdagon erdei iskolai program

   A program során előtérbe kerülnek a hagyományos kézműves foglalkozások a terepi természetvédelmi programokon kívül. Az 5 napos program során kézműves foglakozások, kultúrtörténeti programelemek vegyülnek a természetvédelemmel.

   A hétfő a megérkezés és az ismerkedés napja. Az ismerkedés természetismereti játékokkal történik, melyeknek célja az ismerkedésen kívül a természetre történő ráhangolódás.
   A kedd a puszta napja. Kerékpárral, vagy lovas kocsival történő kiérkezés a Balai, és Pásztói - pusztára. A pusztai élővilág bemutatása, madár-les. Este diavetítés a pusztai életről és őshonos állatainkról. Hagyományőrző kézműves foglalkozások, a fűzvesszőfonás, rafiázás.
   Szerda a kultúrtörténeti nap. Kerékpáros kirándulás a Hortobágy-Berettyó gátján a Balogh János emlékműig. Közben a város és a terület kultúrtörténeti jelentősségeinek bemutatása. Délután agyagozás.
   Csütörtök a kirándulás napja. A Körös-Maros Nemzeti Park, vagy Dévaványai Túzokrezervátum megismerése. Visszaérkezés után gyékény és szalmafonás, dekorációkészítés.
   Péntek a vetélkedő napja. A HOTEK-erdőben szellemi, ügyességi játékok, versenyek tesztelik a tudást.

Kapcsolatfelvétel:
Székely Zsuzsa - környezeti nevelő
5420, Túrkeve Erdőszél u. 1.
56/554-478, 30/5355-998
zsuzsa@nimfea.hu

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -