Facebook icon
Tetszik
Twitter icon
Tweet
Forward icon
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2013. szeptemberi hírlevele

Összefoglaló az önkéntes napról

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntes napja augusztus 24-én került megszervezésre egyrészt a Fekete István Oktatóközpontban (az egyesületünk központja), másrészt pedig egy külső helyszínen (Túrkeddi szőlőben).
A Túrkeddi szőlőbe induló csapat feladata egy cca. 5000 m2-es terület megtisztítása volt. Ezt a részt az elmúlt évtizedekben elhanyagolták, így a terület tele volt gyepűrózsával, kökénnyel, galagonyával, valamint elvadult szilvával. A kilenc önkéntes ennek a területnek a nagy részét tette rendbe ezen a napon. Azért csak a nagy részét, mert úgy terveztük, hogy az épülő csónakházunk helyét valamint a kerítés nyomvonalát takarítjuk ki, és a többi részen lévő bozótost meghagytuk az énekesmadaraknak táplálékul, valamint búvóhelyül. Ezen a helyszínen a program dél környékén fejeződött be, és a csapat elindult be a központba.

Bővebben

Aratóünnep Túrkevén

  Régmúltat idéző esemény volt az a verőfényes vasárnap, amely sok évtized után ránk köszöntött.
  A kézi aratást szerettük volna felidézni, a magunk és a túrkevei emberek számára. Az aratás résztvevői lovaskocsin érkeztek az aratótáblához. Nagyon régen látott a Lógó-kert annyi embert, akik érdeklődéssel figyelték az aratás minden mozdulatát.

Válogatás "A mi gólyánk" rajzversenyre beküldött képekből

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület idén tavasszal meghirdetett "A mi gólyánk" rajzpályázatára több, mint 600 pályamű érkezett, melyekből csokorba szedtünk néhányat - a teljesség igénye nélkül.Az összes alkotást kiállítottuk a Fekete István Oktatóközpont Kézművesházában. A kiállítás méltán tarthat számot mások érdeklődésére is, ezért úgy döntöttünk, hogy lehetővé tesszük, hogy az ország más
pontjain is megcsodálhassák a gyerekek és fiatalok kreativitását. 


Vedd, védd és vidd a helyit!

A Herman Ottó Természetvédő Kör megnyitotta a Kevi Portéka webáruházat, ahol Túrkevén és környékén élő kézműves mesterek termékei kaphatóak.
A későbbiek során helyben előállított bioélelmiszerekkel és egyéb helyi termékekkel kívánjuk bővíteni kínálatunkat, melyhez várjuk térségi kézművesek, helyi termék előállítók, őstermelők jelentkezését!
Érdeklődni lehet: 56/361-505.