Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Programjaink ismertetése Támogatóink Elérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra

Alföld Kötetek

Könyvajánló


A „Beklen” a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közös gondozásában jelent meg az Alföld könyvek 7. kötete, Dankó Imre szerk: Bajomi krónikák címmel.
A kötet megjelenését a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány és a Jász – Nagykun – Szolnok Megyei Önkormányzat támogatta.

A kötet Szűcs Sándor 70. születésnapja alkalmából összeállított néprajzi és helytörténeti antológia, amelynek eredeti kiadását még a Biharnagybajomi Község Tanácsa támogatta 1973-ban.
A kötetet eredeti tartalommal, Szűcs Sándor emlékének ajánlva adta ki a „Beklen” a Nagykunsági Civil Társadalomért Alapítvány.

„Tanácsunk úgy vélte jónak és Szűcs Sándorhoz méltónak, ha Szűcs Sándort 70. születésnapján egy kiadvánnyal köszöntjük. Ez a kiadvány a születésnapkor szokásos köszöntéseken túl többet is kíván adni; Szűcs Sándor munkásságának jobb megismertetésén túl községünk történetét és népéletét is be akarja mutatni avatott tollú, a történet- és néprajztudomány érdemes művelőinek kötetünkben közölt írásaival – F. Bartha Irén; Biharnagybajom Község Tanácsának tanácselnöke, 1973. október 23.”

A kiadvány ára 900 Ft, megrendelhető ITT.

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -