Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatásaTagszervezeteink bemutatásaProgramjaink ismertetéseProgramjaink ismertetéseTámogatóinkElérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra

A NUMENIUS sorozat

 Ökoturizmus

    Mára a turizmus, az idegenforgalom a világ egyik vezető gazdasági ágazata lett. Ennek megfelelően nagyon sok hasonlóságot mutat más gazdasági ágazatokkal. Ilyen hasonlóság, hogy a látszat ellenére ez is természeti erőforrások jelentős igénybevételével zajlik és ezen erőforrások fenntartására a gazdaság vajmi keveset akar visszaforgatni, így hosszú távú fenntarthatósága veszélyeztetett.
   Az idegenforgalom bevételei évről-évre növekszenek, az általa érintett emberek száma a világban egyre nő. A "fejlett" országokban élő emberek jelentős része turistaként vagy szolgáltatóként érintett az idegenforgalomban.
Kiadványunk döntően már ismert, de kevésbé alkalmazott tudás összefoglalása kíván lenni, az elméleti háttér bemutatásával, néhány személyes tapasztalattal, néhány idézettel, és ilyetén figyelemfelkeltő szándékkal gondolatébresztőnek szánjuk. Kiadványunk célja a turizmus jobbá tétele, fejlődési irányának javítása.

Tartalomból:

A turizmus
A fenntartható fejlődés, mint keretrendszer:
A fenntartható fejlődés
A fenntartható fejlődés alapvető elvei
A turizmus a fenntartható fejlődés keretrendszerében
A turizmus hatásai
Mi az ökoturizmus?
Hibás szemlélet
A természetvédelem és az ökoturizmus
Esettanulmányok
Iránymutatás a biológiai sokféleséghez és a turizmusfejlesztéshez

Egyesületünk kiadványai megrendelhetők itt: Megrendelés
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -