Natura 2000 területek, amelyek kommunikációját a Nimfea T.E. bonyolítja

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETMEGŐRZÉSI TERÜLETEK


KÜLÖNLEGES TERMÉSZETMEGŐRZÉSI TERÜLETEK

Keresés

Terület neve alapján

Terület kódja alapján

Érintett települések alapján

Legfrissebb felmérések

Befejeződött a Pocsaji csordalegelő (HUHN20006) terület felmérése és fnntartási tervének elkészítése. 

A területhez, illetve  a felméréshez javaslatokat, észrevételeket várunk, mind szakmai oldalról, mind pedig helyi, környékbeli gazdálkodók, magánszemélyek részéről.

Az észrevételeket, javaslatokat a geza@nimfea.hu emailcímre várjuk, de elküldhetőek az adott terület leírásánál található űrlap segítségével is.

Hírek

2014.10.14.

Folyamatosan zajlik a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott észrevételek fenntartási tervekbe való beépítése.

2014.09.02.

Lezárult a Natura 2000 fenntartási tervek véleményezési időszaka. A feldolgozott kommunikációs eredményekkel kiegészített fenntartási terveket a Földművelésügyi Minisztérium is ellenőrzi, a Minisztérium által tett észrevételeknek megfelelően a fenntartási tervek további módosításra kerülnek.

2014.06.27.

Megérkeztek a készülő fenntartási tervek első változatai a Nimfea Természetvédelmi Egyesülethez. Ezzel kezdetét veheti a kommunikációs időszak, melynek során a fenntartási tervek érintettjei értesülnek a véleményezési, javaslattételi lehetőségekről. 2014. szeptember 1-ig várjuk a tervekkel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat elektronikus, telefonos és postai úton egyaránt. A készülő terveket minden terület esetében a helyszínhez közeli települések egyikén mutatjuk be, amelyre minden érintettet (projektpartnerek, szakhatóságok, gazdálkodók, falugazdászok, civil szervezetek stb.) meghívunk. A falufórumokon személyes konzultációra és terepbejárásra is lehetőség nyílik.