Natura 2000 területek

A projekt általunk érintett részében a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az ügyfél, amelynek az együttműködő fele a Nimfea Természetvédelmi Egyesület. A Nimfea Természetvédelmi Egyesület a projekt során két fázisban működik közre. Egyrészt 19 Natura 2000 terület fenntartási tervét készíti el, másrészt 38 terület kommunkációs programját bonyolítja le egesületünk, amelyek közül 19 esetben mi, és 19 esetben a BioAqua Pro Kft. készíti a fenntartási tervet. 

Natura 2000 területek, amelyek kommunikációját a Nimfea T.E. bonyolítja

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETMEGŐRZÉSI TERÜLETEK

KÜLÖNLEGES TERMÉSZETMEGŐRZÉSI TERÜLETEK

Várjuk a területekkel kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket!

A területhez, illetve a felméréshez javaslatokat, észrevételeket várunk, mind szakmai oldalról, mind pedig helyi, környékbeli gazdálkodók, magánszemélyek részéről.
Az észrevételeket, javaslatokat a geza@nimfea.hu emailcímre várjuk, de elküldhetőek az adott terület leírásánál található űrlap segítségével is.

Keresés

Terület neve alapján

Terület kódja alapján

Érintett települések alapján

Legfrissebb felmérések

Befejeződött a Pocsaji-csordalegelő (HUHN20006) terület felmérése és fenntartási tervének elkészítése. 

A területhez, illetve  a felméréshez javaslatokat, észrevételeket várunk, mind szakmai oldalról, mind pedig helyi, környékbeli gazdálkodók, magánszemélyek részéről.

Az észrevételeket, javaslatokat a geza@nimfea.hu emailcímre várjuk, de elküldhetőek az adott terület leírásánál található űrlap segítségével is.

Hírek

2014.10.14.

Folyamatosan zajlik a Földművelésügyi Minisztériumtól kapott észrevételek fenntartási tervekbe való beépítése.

2014.09.02.

Lezárult a Natura 2000 fenntartási tervek véleményezési időszaka. A feldolgozott kommunikációs eredményekkel kiegészített fenntartási terveket a Földművelésügyi Minisztérium is ellenőrzi, a Minisztérium által tett észrevételeknek megfelelően a fenntartási tervek további módosításra kerülnek.

2014.06.27.

Megérkeztek a készülő fenntartási tervek első változatai a Nimfea Természetvédelmi Egyesülethez. Ezzel kezdetét veheti a kommunikációs időszak, melynek során a fenntartási tervek érintettjei értesülnek a véleményezési, javaslattételi lehetőségekről. 2014. szeptember 1-ig várjuk a tervekkel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat elektronikus, telefonos és postai úton egyaránt. A készülő terveket minden terület esetében a helyszínhez közeli települések egyikén mutatjuk be, amelyre minden érintettet (projektpartnerek, szakhatóságok, gazdálkodók, falugazdászok, civil szervezetek stb.) meghívunk. A falufórumokon személyes konzultációra és terepbejárásra is lehetőség nyílik.