Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatásaTagszervezeteink bemutatásaProgramjaink ismertetéseProgramjaink ismertetéseTámogatóinkElérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra

Vissza a kiadványaink oldalra Zöldike könyvsorozat

  

Czárán Gyula magyar nemességet nyert örmény család sarjaként felvilágosult földbirtokos, amatőr természetvédő, barlangász, a bihari turizmus atya. A Czárán Gyula Alapítvány és a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával kiadásra került kiadvány Egri Ferenc szerkesztésében látott újra napvilágot.

Részlet „Czárán Gyula háza naplója” c. kiadványból:

„Indulunk 10 órakkor egy gyönyörű meleg nap kezdetén. Már érzett az ősz, a levegő tisztább volt, a hegyek fák szebbek, közelebb látszottak és minden oly bizalmas volt a természetben, oly megnyugtató. Mindnyájan víg hangulatban ültünk lóra és kellemesen beszélgetve érkeztünk 1 1 óra alatt a Pojéni csucsra.Itt nagy táborozást tartottunk. Lópokrócainkat az egyenletes növésű boróka bokrokra terítettük és leheveredtünk a természetalkotta ruganyos díványokra. Kimondhatatlanul kényelmes fekelyet találtunk itt a magas Pojéni legtetején, azt a mi után Stina de Valén sopánkodtunk. Élveztük is ezt a pihenést teljes lelkünkből. …”

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -