Vissza a fõoldalra Egyesületünk bemutatásaTagszervezeteink bemutatásaProgramjaink ismertetéseProgramjaink ismertetéseTámogatóinkElérhetõségeink Vissza a kiadványaink oldalra

Vissza a kiadványaink oldalra Zöldike könyvsorozat

  

Megjelent a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Czárán Gyula Alapítvány közös kiadványként a "Képek a Bihar- hegységből" című könyv, mely a ZÖLDIKE Könyvsorozat 22. kötete.
A Bihar-hegységet bemutató képek mellett magyar, angol, valamint román szöveg nyújt segítséget ennek a természeti csodának a megismerésében.
Az egyesület szakmai tevékenysége -mely érinti a vizes élőhelyeket és az Alföldet is- több, mint egy évtizede túlmutat Magyarország határain, hiszen az Alföld természetföldrajzi tekintetben túlér az ország határain. Természetes határát ennek a területnek a Körösök és a Maros bölcsőjét jelentő Erdélyi-szigethegység jelenti. Ennek a szigethegységnek az egyik kiemelkedő remeke a Bihar- hegység, ahol a szervezet aktivistái kutatásaik során többször jártak erre.
Felfedezve a Biharban rejlő páratlan természeti szépségeket, az egyesület tagjai immár több mint tíz éve járnak vissza túrázni főként a pádisi karsztvidékre. Ebben az elmúlt néhány évben készült képekből egy válogatás ez a kiadvány, ezáltal rámutatva, mi a szépség ezen a területen, melyre a fejlesztések veszélyt jelenthetnek.

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -